Pranic Healing

    
 
Pranic Healing
 
Начало
Пранично лечение
Кои сме ние
Семинари
График семинари
Продукти
Научни изследвания
Статии
Галерии
Книги
Връзки
Контакти

 
Мастър Чоа Кок Сюи
Шарлот Андерсън
История
Медитация
Споделено
Архатик Йога


 

   
Планетарна медитация за мир

СТЪПКИТЕ В ПЛАНЕТАРНАТА МЕДИТАЦИЯ ЗА МИР

1. Пречистващи физически упражнения.

Пречистване на етерното тяло чрез изпълнение на физически упражнения около 5-10 минути. Физическите упражнения трябва да се правят, за да се намали до минимум възможността да се получат пранични натрупвания, тъй като тази медитация генерира голямо количество финни енергии в етерното тяло.

2. Призив за Божествена Благословия

Призивът е важен, за да може практикуващия да получи защита и ръководство. Без Божествена Благословия, практикуването на която и да е напреднала медитация може да бъде опасно.

Може да се използва следния призив:

Към върховния Бог, аз смирено умолявам за божествено ръководство, божествена любов и просветление, божествено единство, божествено блаженство, божествена помощ и божествена защита. С благодарност и пълна вяра.

3. Активиране на Сърдечната Чакра.

Сърдечната чакра се активира чрез благославяне на цялата земя с любяща нежност, използвайки молитвата на св. Франциск от Асизи. Представете си хората усмихнати и изпълнени с радост, вяра, надежда и мир. Представете си враговете да се сдобряват и да се прегръщат, прощавайки си един на друг. Практикуващия също трябва да изпита радост, щастие и мир да изпълват цялото му същество докато благославя земята.

4. Активиране на Коронната Чакра.

Коронната чакра се активира като се използват следните благословии:

От центъра на сърцето на Бога,
Нека цялата земя бъде благословена с любяща доброта.
Нека цялата земя бъде благословена с голяма радост и щастие.
От центъра на сърцето на Бога,
Нека цялата земя бъде благословена с
разбиране , хармония и божествен мир.
Нека цялата земя бъде благословена с
добра воля и волята да се прави добро.

Позволете си да бъдете проводник на божествената любяща доброта, радост, щастие, разбиране и мир и споделете тези чувства с цялата земя. Представете си хората усмихнати, сърцата им изпълнени с радост и щастие. Представете си хора или народи, които са на границата да воюват или воюват, да се сдобряват и как живеят в хармония един с друг. Представете си хората да отпускат ръцете си, да се здрависват и да се прегръщат един с друг. Представете си хората, които нямат добри намерения, не само да говорят за това да направят нещо добро, а действително да осъществяват тези добри намерения. Това е значението на "волята да се прави добро".

5. Благославяне едновременно със Сърдечната и Коронната Чакра.

Концентрирайте се едновременно в коронната и сърдечната чакра и благословете цялата земя. Това ще обедини двете чакри и така благословията ще стане по-силна. Можете да използвате следните благословии.

От центъра на сърцето на Бога,
нека цялата земя, всеки човек, всяко същество
бъдат благословени с божествена любов и доброта.
Нека цялата земя, всеки човек и всяко същество бъдат благословени
с божествена благост, божествена радост,
с топлота,грижовност и нежност.
От центъра на сърцето на Бога,
нека цялата земя, всеки човек и всяко същество бъдат благословени
с вътрешно лечение, вътрешна красота,
божествено блаженство и божествено единство.

Представете си малката земя пред вас . Представете си златна светлина от вашите ръце насочена към малката земя, изпълвайки цялата земя със светлина и любов. Почувствайте божествената любов и доброта и споделете тези чувства с цялата земя, с всеки човек и всяко същество. Почувствайте нежното, любящо чувство и го споделете с цялата земя. Почувствайте божественото блаженство и божественото единство и споделете тези чувства с всеки човек и всяко същество.

6. Постигане на просветление.

Медитация върху Светлината, Мантрата ОМ и Интервалите между два звука ОМ.
Нежно си представете блестяща бяла светлина или златна светлина на вашата коронна чакра. Погледнете я нежно и любящо. Почувствайте качеството на енергията, излъчена от светлината. Почувствайте вътрешния мир, спокойствието и блаженството, излъчвани от светлината. Осъзнайте светлината, вътрешното спокойствие и блаженството. Нежно и тихо повтаряйте мантрата ОМ или АМИН. Продължете с медитацията. Отпуснете се и започнете.

7. Освобождаване от излишната енергия.

След медитацията е много важно да се освободите от всичката излишна енергия чрез благославяне на земята, докато почувствате, че тялото се е нормализирало. Благословете конкретни хора, вашето семейство и приятели. След това, нежно осъзнайте основата на гръбначния стълб. Насочете вашето съзнание надолу към земята и си представете светлина слизаща в земята на 3 метра дълбочина.

8. Благодарност.

След края на медитацията, винаги благодарете на Божестженото Провидение и на вашите духовни водачи за божествените благословии.

9. Допълнително освобождаване от излишната енергия чрез още физически упражнения.

<< назад
   
Pranic Healing
Join us at Facebook
 

Facebook: Прана България - клуб
Група за практикуващи
Практики, протоколи, въпроси и отговори.

 
Медитация на Сърцата близнаци
 

 

     
Pranic Healing
 
Copyright: 2005 PranicBulgaria. All Rights Reserved. Designed by Prodigy Ltd.