Pranic Healing

    
 
Pranic Healing
 
Начало
Пранично лечение
Кои сме ние
Семинари
График семинари
Продукти
Научни изследвания
Статии
Галерии
Книги
Връзки
Контакти

 
Мастър Чоа Кок Сюи
Шарлот Андерсън
История
Медитация
Споделено
Архатик Йога


 

   
Планетарна медитация за мир

ПЛАНЕТАРНА МЕДИТАЦИЯ ЗА МИР
Публикация на центъра за лечение с прана в Съединените щати

ПЛАНЕТАРНА МЕДИТАЦИЯ ЗА МИР е една напреднала медитативна техника, имаща за цел постигане на просветление или универсално съзнание. Тя е също средство за служене на света и обществото, което може да хармонизира земята чрез благославяне със любяща нежност, мир, радост и добра воля. Планетарната медитация за мир е благородно средство, което повишава вибрациите до по-високи състояния на осъзнаване и разширени нива на съзнание.

Гранд Мастър Чоа Кок Сюи, един световно известен автор, учител, лектор и съвременен основател на Лечението с прана и Архатик йога, представя Планетарна медитация за мир за първи път през 1980 г. Гранд Мастър Чоа Кок Сюи, духовен учител и духовно вдъхновение на милиони хора по света, представя тази медитация като едно мощно средство за духовно развитие. Сега тя се практикува в цял свят от десетки хиляди хора от различни религии и култури. Планетарната медитация за мир е необикновена с простотата си и едновременно с това има невероятни и впечатляващи резултати. Тази изключителна медитация се основава на древна тайна разкривана само на напреднали духовни ученици. Гранд Мастър Чоа Кок Сюи използва различни напреднали медитативни техники и ги синтезира в една проста, но мощна медитация .

Планетарната медитация за мир е основана на принципа, че някои от главните енергийни центрове на тялото или чакри са входящи точки или портали на определени нива или хоризонти на съзнанието. Сърцата близнаци са всъщност сърдечния и коронния енергийни центрове. Сърдечната чакра е енергиен център на предната страна на гръдния кош. Тя е енергийното съответстве на физическото сърце. Сърдечната чакра е центъра на състраданието, радостта, обичта, деликатността, милосърдието и други по-висши пречистени емоции. Коронния енергиен център, (още наричан духовно сърце) намиращ се на върха на главата, е входяща точка за по-висше духовно съзнание . За да се постигне просветление или космично съзнание е необходимо да се активира в достатъчна степен коронната чакра. Това може да се постигне само ако и сърдечната чакра е достатъчно активирана. Само чрез развиването на по-висши пречистени емоции е възможно да се преживее божествената любов. Когато коронния център е силно развит, се преживява Божествена Любов и Единство с Всичко.

Сърдечната чакра е точно копие или близнак на коронната чакра. Когато погледнете сърдечната чакра, тя има 12 венчелистчета, като 12-те венчелистчета, образуващи вътрешното ядро на коронната чакра. Коронната чакра е центърът на просветление или божествена любов, или единство. Тя е разположена на върха на главата, осигурявайки енергия за мозъка и жлезите намиращи се на това място. Когато коронната чакра е достатъчно активирана, 12-те венчелистчета са разлистени, отворени и са насочени нагоре като златна чаша, златна корона, златен лотос или златно цвете, за да приема коронната чакра духовна енергия, която се разпределя към другите части на тялото.

Благославянето на земята с любяща нежност, мир и добра воля чрез Планетарната медитация за мир може да бъде направено и с група от хора. Ефективността на благословиите се увеличава многократно, когато медитацията се прави от група отколкото само от един човек.

Когато човек практикува Планетарна медитация за мир, божествената енергия протича през практикуващия; изпълвайки го с Божествена Светлина, Любов и Сила. Практикуващият става проводник на тази Божествената енергия.

Духовните ученици, които практикуват тази медитация доста често, могат да имат преживяване, че са обгърнати от ярка, понякога ослепителна светлина. Като допълнение практикуващите могат да преживеят божествен екстаз и блаженство, чувство за единство с цялото творение. Това са обичайните преживявания на напредналите йоги, духовните ученици и светците от всички религии, и може да бъде доказано чрез техните свещени книги.


Тази ярка светлина е позната като Небесна ЦИ в Даоистката йога, или стълб от светлина в древните Кабалистични традиции. Индийските йоги и светци наричат този стълб от светлина , Антакарана или духовен мост от светлина . Християните обясняват това като спускането на светия дух, символизиран като стълб от светлина със спускащ се бял гълъб. Белият гълъб изобразява слизането на божествената енергия. Спускането на божествената енергия причинява временно уголемяване на главните чакри и вътрешната аура на практикуващия. Когато медитацията се прави редовно уголемяването може да се задържи като нормално състояние.

Когато хората практикуват Планетарната медитация за мир ежедневно или редовно, техните главни чакри и аура ще увеличат размерите си, правейки техните енергийни тела по-динамични и здрави. С по-големи чакри и вътрешна аура, те могат да станат по-мощни лечители и могат да лекуват повечето леки заболявания много бързо и почти моментално. Мощното и динамично енергийно тяло не само засилва лечителските способности, но увеличава ефективността и продуктивността в работата. Хората, които притежават магнетично излъчване или непреодолим чар, обикновено имат по-големи чакри и вътрешна аура от обикновените хора и те имат по-силно въздействие върху повечето хора. Нещо повече, човек който редовно медитира става по интелигентен и с по-голяма интуиция, когато срещне проблем той има повишена способност да види ясно проблема и да намери правилното или подходящото разрешение. Този който възнамерява да практикува Планетарната медитация за мир редовно, трябва да практикува самопречистване или изграждане на характера чрез ежедневно самонаблюдение, така ще се увеличат неговите положителни качества.

Планетарна медитация за мир е форма на служене на света. Чрез благославяне на земята със любяща нежност, вие изпълвате света с положителна духовна енергия. Благословиите могат да бъдат насочени към организации, определени градове, държави, или група от нации. Когато се практикува от голям брой хора, медитацията чудотворно лекува земята и я прави по-хармонична и изпълнена с мир.


"Планетарна медитация за мир е едно от най-мощните средства за духовно развитие. Тя е истински дар от Великите Същества."
Гранд Мастър Чоа Кок Сюи

<< назад
   
Pranic Healing
Join us at Facebook
 

Facebook: Прана България - клуб
Група за практикуващи
Практики, протоколи, въпроси и отговори.

 
Медитация на Сърцата близнаци
 

 

     
Pranic Healing
 
Copyright: 2005 PranicBulgaria. All Rights Reserved. Designed by Prodigy Ltd.